1816MK
ALKMAAR
tel. 072-5120159

Kampioenskoorts bij Limmen 2

Vandaag stond de belangrijke wedstrijd tegen koploper AFC34 op het programma. Volgens Andre zou het verschil als we verliezen 13 punten zijn en als we winnen 3 punten, dat was apart maar er zal een kern van waarheid inzitten. Belangrijke pot dus, in de strijd om het kampioenschap, waar Limmen 2 nog volle bak voor meedoet.

Vandaag weer in de 4-4-2 formatie met Barry op het hok. Achterin Lasse van Druenen, Thijs, Kent (zonder skieschoenen gelukkig) en El torro Dave. Sem kwam ons versterken vanuit 1 en vormde een middenveld met Bram, Lasse en Jesse. Voorin Milan en Matthe. Op de bank Dirk (man van glas) Hollenberg, Bas, Finn en Stijn.

De wedstrijd begon met enige vertraging omdat AFC de vlaggen voor de grensrechters kwijt was, Ronald is jammer genoeg niet zo snugger dat hij ze eigen vlag mee neemt maarja, misschien toch maar eentje aanschaffen Schilderinho.

Na 15 minuten begon dan toch de wedstrijd, Limmen begon heel sterk en voetbalde makkelijk onder de druk van AFC vandaan. Tot echte kansen kwam het echter niet, AFC werd een aantal minuten gevaarlijk eind eerste helft maar door goede reddingen van Barry hielden we stand.

Rustand 0-0.

In de rust verlaat Jesse het veld voor Dirk. In de tweede helft is hetzelfde spelbeeld te zien als in de eerste helft. Limmen voetbalt en is opzoek naar de 0-1. Afc wacht af om uit de counter tot kansen te komen. Limmen wordt moeilijk gevaarlijk maar dringt wel aan. Lasse schiet uit een vrije trap op lat, maar grote kansen blijven spaarzaam.

In de 70ste minuut is het dan toch raak. Uit een corner weet Kent vanaf puntje vijf meter de bal weg te schuiven bij de tweede paal 0-1! Een last lijkt van de schouders af te vallen kort daarna weet Mathe uit de counter de 0-2 binnen te schieten! Andre voert enkele positionele wisselingen door en de laatste 15 minuten zijn een kwestie van de 0-2 vasthouden. Afc geeft echter niet op en gaat opzoek naar de aansluitingstreffer.

Bart weet met een aantal goeie reddingen zijn doel schoon te houden. In de 83ste minuut is het dan toch raak voor Afc. De eigenlijk enige gevaarlijke man van Afc haalt de achterlijn en zijn strakke voorzet wordt via een limmen lichaam binnengelopen. In de hierop volgende minuten weet limmen stand te houden. Na het verlossende eindsignaal is de ontlading bij de mannen groot. 1-2 winst tegen de koploper!!!

Volgende week moeten de mannen het opnemen tegen JVC. Op sportpark dampegheest gaat Limmen 2 proberen om de plek in de top de versterken.