Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 14

Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

Beste lezers, onze vertrouwde verslaggever Willem moest verstek laten gaan om de wedstrijd Odin tegen Limmen te verslaan. Daarom mocht ik even achter de laptop kruipen om u te informeren over deze wedstrijd. Een nieuw seizoen, nieuwe ronde nieuwe kansen. In een voetballoze periode gebeurt er altijd veel. Dat zijn minder leuke, fijne en droevige gebeurtenissen. Laten we stil staan bij het droevige. Oud directielid van onze hoofdsponsor dhr. Gerrit Groot en Limmenees/sponsor Maarten van der Steen zijn ons ontvallen. Via deze weg wensen wij de nabestaanden en vrienden sterkte. Jammer voor Limmen hebben wij dit seizoen afscheid genomen van Jaap, Mika, Stan en tijdelijk van Job. Wij blijven jullie volgens en verwelkomen jullie volgend seizoen in de tweede klassen.

Gelukkig mochten wij nieuwe spelers en trainers verwelkomen bij de A-selectie. Heren heel veel suc6. Mooi om te zien zijn de veranderingen op het sportpark. De kantine kreeg een metamorfose, zoals vloerverwarming, een nieuw vloer en meubels. Mijn complimenten hiervoor.

Een deel van de vaste supportersschare vertrokken vanmiddag op de fiets naar Heemskerk om ons vlaggenschip te steunen.

De wedstrijd was onder leiding van scheidsrechter G.Smit en de aanwezige supporters zagen dat Limmen direct het initiatief nam met verzorgt voetbalspel. De eerste grote kans van de wedstrijd was dan ook voor Limmen. Jacco de Jong maakte van de linkerzijde een slalom naar de rechterzijde van het doel om daarna een steekbal te geven aan de opkomende Jeroen de Groot. Jeroen schoot hard voor het doel langs. Onze mannen lieten duidelijk gelden dat zij geen ontzag hadden voor deze zaterdag Hoofdklasser. In de 8st minuut greep rechtsback Jos Holleberg uitstekend in door een halve draai te maken onder zijn tegenstander door en daarbij de bal onder controle te houden om direct een nieuwe aanval op te zetten. Toch was Odin fysiek beter. Om de bal aan te nemen was weinig tijd. Lasse Karels bemerkte dit toen hij in de rug werd besprongen. Gelukkig wist verzorger Thijs Nijman Lasse weer op de been te brengen.

In de 11e minuut zagen wij een uitbraak van Odin door het midden werd hun speler op snelheid aangespeeld. Mike Schouten probeerde deze aanvaller bij te benen en het hem lastig te maken door de speler naar de zijkant van het veld te krijgen. Toch schoot hij van buiten de 16m hard op het doel. Het leek een makkelijke prooi voor keeper Jesse Glorie maar de bal gleed ongelukkig door zijn handen het doel in. 1 - 0.

Onze mannen stroopten de mouwen op en gingen op dezelfde manier verder. De bal het werk laten doen en in positie blijven. De hard werkende Nino Peemen wist in de 16e minuut de bal te onderscheppen en Mees Duinmeijer zijn actie te laten maken met de bal. Mees bracht Jeroen in stelling om op doel te schieten. Helaas was zijn schot te zacht om de keeper van Odin te verrassen. De verrassing was er wel in minuut 17. Uit de hoekschop van Mees kwam de bal bij de tweede paal waar Jacco de bal terug lag op borst hoogte bij Joeri Admiraal. De omhaal van Joeri werd half geraakt. Gelukkig stond Jeroen op de juiste plek om het laatste tikje te geven en de stand op 1-1 te brengen. De vreugde voor Limmen werd gedempt toen Joeri geblesseerd raakte buiten het veld. Spijtig voor Joeri en een spoedig herstel gewenst. De kracht van vvLimmen is dat er een brede selectie aanwezig is. Coach José Ojeda Lerma heeft vertrouwen in onze boys en bracht als vervanger jong talent Tijn Welgraven in het veld. Tijn startte aarzelend maar daarna speelde hij een mannelijke en puike wedstrijd. Tijn ga zo door!

30e minuut werden de Limmenezen getrakteerd op een geweldige aanval. Mees gaf met buitenkant voet een messcherpe voorzet op de sprintende Jacco die daardoor één op één kwam met zijn directe tegenstander met daarachter de keeper. Als Jacco even inhoud komt Kalu van der Steen kruisend achter Jacco langs. Met de voetbeweging van Jacco lijkt de bal meegeven te worden aan Kalu. De tegenstander van Jacco gaat daardoor mee met Kalu. Mispoes en dat geeft Jacco de gelegenheid om een hoek te kiezen en de keeper het nakijken te geven, 1-2.
10 minuten later kunnen wij opnieuw juichen als Jacco de bal halverwege de helft van Odin de bal weet te onderscheppen. Direct probeerde hij zijn actie te maken en waar wij verwachten dat hij op het doel ging schieten legde Jacco de bal opzij op de vrijstaande Kalu. Onze Kalu weet wel raad met deze kans en schoot de 1-3 binnen zo vlak voor rust.

In de rust werd een tweede wissel voorbereid. Boris de Boer begon de 2e helft i.p.v. Jeroen.

47e minuut werd het 1-4 door opnieuw een prachtige aanval. Mees wist de bal net over de middellijn te bemachtigen en direct op Jacco te spelen. Jacco gaf de bal in één beweging naar links naar de opkomende Björn Valkering. Linksback Björn nam de bal mee in de loop en schoot hard diagonaal binnen tussen de palen. Een heerlijke actie die wij vaker hebben gezien.

Als Odin opnieuw de aftrap heeft genomen komt de bal al snel in de handen van keeper Jesse. Jesse trapte hard en strak de bal uit en lanceert daarmee Jacco. Op volle snelheid sprinte hij de verdediging van Odin eruit. Met de bal nog onder zijn lichaam poeierde Jacco van buiten de 16m de bal hard op de paal. Jammer geen goal maar het was een mooie en snelle aanval. Hierna mogen wij de volgende talenten begroeten. Milan Peemen en Bram Tijsen kwamen binnen de lijnen voor Lasse en Mike die met veel inzet een uitstekende wedstrijd hebben gespeeld. Klasse mannen jullie lieten een uitstekende indruk achter.

In de 72e minuut zagen wij Jesse een fantastische redding verrichten door de bal tot hoekschop te verwerken. De corner van Odin gaf geen gevaar.

In de 78e was de hoekschop van Limmen wel succesvol. Mees gaf de bal kort mee aan Björn die de achterlijn haalde en zijn tegenstander op het verkeerde been zette. Na deze heerlijke beweging schoot Björn de bal hard bij de eerste paal binnen. 1-5.

Limmen nam wat gas terug en gaf Odin de gelegenheid wat terug te doen. Dwars door het midden was de aanval en bracht de stand op 2-5. Odin had ook nog een buitenspel doelpunt. Nadat de  vrije trap was genomen blies de scheidsrechter voor het eindsignaal. Het was een vermakelijke wedstrijd waarbij het publiek werd verwend met prachtig spel. Als jullie ook zo spelen met passie en inzet dat wordt het een prachtige kermiswedstrijd. Volgens weekend heel veel suc6.